Gemeente Wijdemeren - Start werkzaamheden Overmeer-Noord

De wijk Overmeer-Noord in Nederhorst den Berg krijgt een kindvriendelijke en klimaatbestendige inrichting. De straten, stoepen en het groen worden vernieuwd. In het park komen veel nieuwe bomen en plaatsen we sport- en speeltoestellen. Ook leggen we een (gescheiden) rioolstelsel aan. Op maandag 9 mei is het startsein voor de werkzaamheden gegeven.

In het afgelopen jaar zijn de kabels en leidingen in de wijk al vervangen. In het najaar van 2021 was dit klaar en kon de voorbereiding van de verdere werkzaamheden starten.

 Wat gaan we doen?

De wijk en het park krijgen een klimaat- en kindvriendelijk inrichting. Ook leggen we een apart rioolstelsel aan om het relatief schone regenwater af te voeren naar een nieuwe waterpartij in het park. Op die manier verminderen we de wateroverlast. Bewoners van de wijk kunnen meehelpen om hun wijk klimaatvriendelijk te maken. Bijvoorbeeld door hun regenpijp te laten afkoppelen van het vuilwaterriool en aan te sluiten op het regenwaterriool.

Op de hoogte blijven?

Als alles volgens plan verloopt duren de werkzaamheden ongeveer een jaar. Wilt u de werkzaamheden volgen? Download dan gratis de Omgevingsapp van aannemer Reimert via de Appstore of Playstore. 

woensdag 11 mei 2022