De Nieuw-Loosdrechtsedijk in Boomhoek en Muyeveld wordt opnieuw ingericht. De dijk wordt daarom afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de dijk wel bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren tot 1 april 2023. De tweede fase werkzaamheden staat gepland van 1 oktober 2023 tot 1 april 2024.

Een impressie van de nieuw ingerichte Nieuw-Loosdrechtsedijk

Voor aanwonenden gelden in deze periode andere verkeersmaatregelen. Zij worden hierover geïnformeerd via huis-aan-huisbrieven en de KWS bouw-app. Aannemer KWS is 3 oktober met de werkzaamheden gestart. Doorgaand verkeer richting Tienhoven/Maarssen kan vanaf dat moment de aangegeven omleidingsroute volgen.

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober wordt de weg tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten voor iedereen, ook bestemmingsverkeer. De aannemer verwijdert dan het asfalt en een deel van de funderingslaag. Dat is ongeveer ter hoogte van de huisnummers 205 t/m 207. Voor fietsers en voetgangers blijft de dijk bereikbaar.

Buslijn 122

Buslijn 122 van Qbuzz rijdt tijdelijk een andere route vanwege de werkzaamheden aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. 

24 en 25 oktober

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober is de dijk ter hoogte van huisnummers 205 t/m 207 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarom rijdt bus 122 alleen vanuit Utrecht richting Nieuw-Loosdrecht tot en met het werkgebied. Daarna draait de bus en rijdt op de tijden van de dienstregeling weer terug richting Utrecht.

Buslijn 122 op 24 en 25 oktober

Bus 122 rijdt, met uitzondering van 24 en 25 oktober, vanuit Utrecht richting Nieuw-Loosdrecht volgens de gewone dienstregeling. Vanuit Nieuw-Loosdrecht richting Utrecht rijdt niet over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, maar via de omleidingsroute richting Westbroek. Vanaf de halte Prinses Christinastraat in Westbroek kunnen reizigers overstappen.

Haltes die vervallen

Tijdens de uitvoeringsperiode stopt lijn 122 niet bij de volgende haltes:

  • Regenboog
  • Jol
  • Schakel
  • Nieuw-Loosdrechtsedijk (haltes lijn 104 binnen Nieuw-Loosdrecht)
  • Haltes tussen Nieuw Loosdrecht, Wendt en Westbroek, NH Kerk worden alleen aangedaan richting Nieuw-Loosdrecht

Deze dienstregeling geldt in principe tot 1 april 2023.

De omleidingsroute is met borden aangegeven. Kijk voor meer informatie ook op de projectpagina

woensdag 19 oktober 2022