Op dinsdag 2 april starten de werkzaamheden voor het vervangen van 4 bruggen in Kortenhoef en Nederhorst den Berg.

Het gaat om de bruggen van de Parklaan naar de Smeerdijkgaarde, de voetgangersbrug van de Kwakel naar de C. Vreedenburghgaarde en de brug van de Elbert Mooylaan naar de Bernard van Beeklaan in Kortenhoef.

De bruggen zijn van hout en bijna 50 jaar oud. Ook zit er een te grote knik in. Hierdoor zijn er beschadigingen ontstaan en ervaren omwonenden veel geluidsoverlast. De nieuwe bruggen worden daarom van beton met een houten leuning. Behalve de fiets- en voetgangersbrug van de Kwakel naar de C. Vreedenburghgaarde. Die brug wordt van kunststof.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners van de Bernard van Beeklaan hun woning bereiken via de Koninginneweg. Bernard van Beeklaan 99 t/m 109 blijft bereiken via de J.C. Ritsemalaan. Bewoners van de Anton Smeerdijkgaarde en C. Vreedenburghgaarde worden via het terrein van Veenstaete en de J.C. Ritsemalaan omgeleid. Alle woningen blijven toegankelijk voor de nood- en hulpdiensten.

Brug Nederhorst den Berg

Gelijktijdig wordt in Nederhorst den Berg de fiets- en voetgangersbrug aan de Hoepelbuigerslaan vervangen. Ook deze brug wordt van kunststof.

Dit project is onderdeel van de grootschalige investeringen die Wijdemeren de komende jaren doet in de openbare ruimte. Hiermee werken we aan mooie, veilige en toekomstbestendige kernen.

woensdag 27 maart 2024