De lente is begonnen! Overweegt u om dit voorjaar een groen dak aan te leggen? We geven een subsidie van 25 euro per vierkante meter.

Groene daken zorgen voor isolatie, vertragen de afvoer van regenwater, geven verkoeling in de zomer, verminderen geluidsoverlast en stimuleren de biodiversiteit. Genoeg redenen om voor een groen dak te kiezen.

Tot 1000 euro subsidie

We geven een subsidie op groene daken van 25 euro per vierkante meter tot een maximaal bedrag van 1000 euro, inclusief BTW. De minimale afname is zes vierkante meter. U kunt de subsidie krijgen voor de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak.

Geschiktheid dak

Het onderliggende dak moet stevig zijn en de waterdichte dakbedekking vrij nieuw. Daarnaast is het uw eigen verantwoordelijkheid om belasting, draagkracht en dakhelling te (laten) controleren. Laat u adviseren door de leverancier of een constructeur. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

U kunt ook aansluiten bij de collectieve inkoopactie van de energiecoöperatie Wijdemeren. U kunt dan tegen gunstige voorwaarden (materiaal voor) uw groene dak afnemen en indien gewenst een onderhoudscontract afsluiten. Meer informatie? Kijk op www.ecwijdemeren.nl

dinsdag 9 april 2024