Zes inwoners hebben vandaag de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Verheijen ontvangen. Tijdens deze jaarlijkse lintjesregen zijn vijf inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dr. Otto Scholten uit Kortenhoef

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Dr. Otto Scholten was universitair hoofddocent Communicatiewetenschap. Hij promoveerde in 1982 op het proefschrift Krant en democratie. Hij schreef boeken en artikelen over media en politiek, overheidscommunicatie, communicatie, verkiezingscampagnes en interne communicatie. Ook was hij eindverantwoordelijk voor het onderzoek van De Nederlandse Nieuwsmonitor.

In onze gemeente is Otto Scholten al sinds 1978 actief bij Protestantse Gemeente de Graankorrel, voorheen Gereformeerde Kerk ’s-Graveland. In die tijd heeft hij veel verschillende vrijwillige functies bekleed, van jeugdouderling tot voorzitter van de Kerkenraad. Ook was Otto Scholten voorzitter van het sectiebestuur van CVO ’t Gooi, (voorheen) Comeniuscollege en voorzitter van de Stichting Interkerkelijke Omroep Nederland (I.K.O.N.).

Dr. Otto Scholten staat bekend als een sociaal en zeer betrokken inwoner. Hij is gedreven en altijd bereid zich in te zetten voor de gemeenschap. Tot op de dag van vandaag is hij op een zeer positieve manier van invloed op de leefbaarheid van de samenleving.

Mevrouw Tineke van der Klooster uit Kortenhoef

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Tineke Van der Klooster is sinds 1994 vrijwilliger bij Stichting BLOK in Kortenhoef. Nadat haar man Gerard acht jaar geleden is overleden, heeft zij het bestuurderschap bij Stichting BLOK van hem overgenomen. Tineke van der Klooster regelt de verhuur van de Oude School. Zij leidt bezoekers rond, opent de deuren voor exposanten, doet boodschappen en verzorgt zelfs de was.

Daarbij is mevrouw Van der Klooster erg creatief en maakt prachtige bloemstukken voor tentoonstellingen. Kunststichtingen en andere organisaties erkennen haar nauwkeurigheid en toewijding. Zij inspireert anderen met haar positieve energie en inzet voor de gemeenschap.

De heer Ruud Roos uit Kortenhoef

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ruud (Rudi) Roos is een zeer actieve en enorm gewaardeerde vrijwilliger bij tennis- en padelvereniging TV Westerveld in ‘s-Graveland. Al sinds 1997 is hij actief voor de vereniging. Hij was commissielid van de Trompenburg Open Toernooicommissie en voorzitter van TV Westerveld. Sinds 2009 is hij voorzitter van de Park Commissie, verantwoordelijk voor onderhoud van het tennis- en padelpark en het clubhuis.

Hij wordt gezien als onmisbaar voor de vereniging: een soort ‘Haarlemmer olie.’ Ruud Roos is dagelijks te vinden op het park, om alles in goede banen te leiden en de handen uit de mouwen te steken. Hij is een verenigingsman in hart en nieren; je doet nooit tevergeefs een beroep op hem.

Mevrouw Diny Bakker-Pusters uit Kortenhoef

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Bakker is al meer dan 30 jaar betrokken bij Stichting Kunst aan de Dijk Kortenhoef. Ze is de drijvende kracht achter de Tentoonstellingsgroep. Mede dankzij haar loopt de jaarlijkse zomertentoonstelling op rolletjes.

Ook organiseert mevrouw Bakker sinds 2008 het Kunstcafé en heeft ze een belangrijke rol bij de concerten en literaire avonden die plaatsvinden in de oude kerk in Kortenhoef. Ze laat de artiesten binnen, doet de kaartcontrole, zorgt voor de bedankjes en ziet erop toe dat de kerk na afloop weer netjes wordt opgeleverd. Mevrouw Bakker is de stille kracht die elke vrijwilligersorganisatie nodig heeft om succesvol te zijn.

Mevrouw Betske van Henten uit Loosdrecht

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Henten is een zeer actieve inwoner van Wijdemeren en al sinds 1990 betrokken bij allerlei vormen van vrijwilligerswerk. Zo heeft ze vele activiteiten verricht voor de Nederlands Gereformeerde Kerk Loosdrecht; ze was onder andere verantwoordelijk voor de redactie van het kerkblad, was scriba in de kerkenraad (lokaal en in de regio) en voerde het secretariaat van de kerkenraad. Mevrouw van Henten is nog steeds actief als ouderling voor de Gereformeerde Kerk Loosdrecht. Ook is ze al sinds 2004 secretaris bij de vereniging Steun Oost Soemba.

Daarnaast is Betkse van Henten van grote waarde geweest voor het CDA Wijdemeren, onder andere als commissielid, raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Tot slot konden ook de ’s-Gravelandse muziekvereniging BMOL en de kinderopvang van brandweerpost Loosdrecht rekenen op haar steun. Mevrouw van Henten zet zich altijd belangeloos en met ziel en zaligheid in voor haar vrijwilligerswerk en voor de samenleving.

Mevrouw Josee Bruna uit Loosdrecht

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Bruna kwam in 1992  als vrijwilliger werken bij Kasteel-Museum Sypesteyn. Haar eerste functie was die van rondleidster, dit doet zij nog steeds met veel plezier. Zij heeft veel kennis over Sypesteyn, en blijft zich verdiepen in publicaties en literatuur om die kennis te vergroten. Mevrouw Bruna is tevens coördinator van de schoonmaakploeg van Sypesteyn en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het boek dat verschenen is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Van Sypesteyn Stichting.

Mevrouw Bruna is een constante en belangrijke factor in de vrijwilligersorganisatie rond Kasteel-Museum Sypesteyn en een enorme steun voor de directeur(en) en voor de leden van de werkgroep die de tentoonstellingen inrichten.

vrijdag 26 april 2024