Gemeente Wijdemeren - Naam nieuwe pier bekend

De nieuwe pier in de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht gaat  ‘Bibian Mentelpier’ heten.

Impressie pier

Bij de start van de bouw van de pier in februari vroegen we namen in te zenden. Dit is massaal gebeurd. Er werden namen ingestuurd die met porselein te maken hebben, namen die de scheepvaart als inspiratie hebben en namen die verwijzen naar de historie van de gemeente. Uit deze vele inzendingen heeft de jury een keuze gemaakt en voorgelegd aan burgemeester en wethouders.

Bibian Mentel

De pier wordt vernoemd naar de Loosdrechtse snowboardster Bibian Mentel. Een inwoonster die ondanks veel tegenslagen goud behaalde op de Paralympische Winterspelen in 2014 en 2018. Daarnaast is ze grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgt. Met haar positieve instelling is ze een inspiratiebron voor velen en een bijzondere inwoner van Wijdemeren. Zoals de winnende inzender het verwoordde: “ik ben reuzetrots dat zij mijn dorpsgenoot is!”.

Feestelijke opening

De bouw van de pier vordert momenteel gestaag en zal naar verwachting in mei gereed zijn. In juni is de feestelijke opening met leuke activiteiten.

woensdag 9 mei 2018