Gemeente Wijdemeren - “Houd vol, ook tijdens de komende vrije dagen”

We zijn meer dan drie weken op weg met de maatregelen die nodig zijn om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ik zie dat we in Wijdemeren onze verantwoordelijkheid heel goed nemen.

We houden 1,5 meter afstand en gaan alleen naar buiten als dat echt nodig is. Complimenten daarvoor! Het is heel belangrijk dat we dit met z’n allen in Kortenhoef, ’s-Graveland, Ankeveen, Nederhorst den Berg, Loosdrecht en Breukeleveen vol blijven houden. Want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Dat zal niet altijd makkelijk zijn. We hebben ons allemaal verheugd op de zonnige dagen die voor ons liggen. Dagen waarop we erop uit trekken en elkaar opzoeken. Ik vertrouw erop dat wij als Wijdemeerders ons verstand blijven gebruiken en de maatregelen zo goed als nu blijven opvolgen.

Corona raakt ons allemaal. Voor sommige inwoners is het heel dichtbij. U bent misschien zelf ziek of iemand in uw omgeving is ziek. Dat is een hele zorg. Ik wens u daar heel veel sterkte mee. Ook onze burgemeester, Crys Larson, heeft helaas corona gekregen en is vorige week met een dubbele longontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is ze nu weer thuis en we hopen op een spoedig herstel. We wensen de burgemeester en haar familie veel sterkte.

Ook als je niet ziek bent, is deze situatie ontzettend moeilijk. Velen van ons werken thuis en proberen daarnaast zo goed mogelijk de kinderen te begeleiden met het huiswerk. Dat is pittig. Voor onze oudere inwoners zijn het heel onzekere tijden. Ze zijn vaker alleen, zien hun kinderen en kleinkinderen misschien minder en hebben zorgen over hoe het nu verder gaat. Vergeet hen niet. Bel ze en vraag of ze iets nodig hebben of ga langs en communiceer via het raam. Deze contacten, hoe klein ook, zijn komende weken enorm belangrijk. Natuurlijk maken ook onze ondernemers zich zorgen om hun bedrijf. Doe daarom uw aankopen zoveel mogelijk in het dorp. U steunt ze hier echt mee. 

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Samen komen we hier doorheen.

Jan-Jaap de Kloet

Locoburgemeester Wijdemeren

Bekijk ook het interview met locoburgemeester De Kloet op GooiTV

dinsdag 7 april 2020