Gemeente Wijdemeren - Nieuwe website: ondernemers pakken samen gebiedspromotie op

Ruim 50 ondernemers werken samen aan een nieuwe website om bezoekers naar het plassengebied te trekken. “Door corona blijven er meer mensen in Nederland. We willen concurreren met andere gebieden”, aldus bestuurslid Hans van der Laan van Ondernemend Wijdemeren.

Mensen die een dagje uit willen, moeten ook uitkomen op de nieuwe website www.loosdrechtsplassengebied.nl. Een nieuw fris platform van samenwerkende ondernemers op het gebied van horeca, watersport en verblijfsrecreatie. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Ondernemers uit ’s-Graveland, Loosdrecht, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Kortenhoef dragen financieel bij en worden vermeld op de website. Ook de gemeente Wijdemeren en de Hilversumse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland dragen bij.

‘Het lukt nu wel’

Hans: “Het idee bestond al heel lang, maar het kwam niet van de grond.” Gebiedsloods Nanette Elfring: “Nu lukt de samenwerking wel. In het begin van de coronacrisis werkten ondernemers al meer samen. Hoe pak jij dat aan? Kan ik daar ook gebruik van maken? Dat werkte al goed. Super dat ze de krachten nu ook hiervoor bundelen.”

‘Voordeel voor iedereen’

“Het gaat nadrukkelijk niet om concurrentie op lokaal niveau”, vult Hans vander Laan aan. “We willen ons gebiedlandelijk vermarkten zodat iedereen er voordeel aan heeft. Wil je hier naar toe, dan wil je weten wat er te doen is, waar de hotspots zijn en waar je kunt overnachten. De website is een begin, maar er is meer nodig. Komende winter is er meer tijd voor de uitwerking. Nu is het vooral belangrijk dat we snel gevonden worden.”

‘Het bruist weer’

Roos de Vink, uitbater van Rosa’s Cantina in Loosdrecht, is één van de initiatiefnemers van de nieuwe website. “Er is echt een keerpunt gekomen. Aan het begin van corona bleek dat we elkaar nodig hebben om ons gebied samen op de kaart te zetten. We zitten als horecaondernemers nu allemaal in één appgroep en steunen elkaar. Je ziet en voelt de positiviteit. Het bruist hier weer net als 30 jaar geleden. Dat ga je ook op die website terugzien.”

Ook meedoen?

Stuur dan een e-mail naar Ondernemend Wijdemeren, info@ondernemendwijdemeren.nl.

maandag 6 juli 2020