Gemeente Wijdemeren - Ontdek nieuwe plekjes

Is het deze zomer druk op de strandjes? Er valt zoveel meer te ontdekken in ons plassengebied. Kent u deze routes al? Kijk ook eens op natuurmonumenten.nl voor fraaie routes.

Kortenhoef

Wandel eens langs de Kromme Rade en Lambertzkade in Kortenhoef richting De Vecht. U komt een uitkijkpunt tegen dat prachtig uitzicht biedt op de omringende plassen.

Zin in een stevige wandeling? Loop het Oppad vanaf de Emmaweg op naar de Kortenhoefsedijk. U komt door een prachtig moerasgebied. U moet nog wel even terug: dat kan via de Kromme Rade. Het is circa 10 kilometer.

Loosdrecht

Op de grens Noord-Holland/Utrecht maakt u een fietstocht vanaf de Egelshoek langs de Kanaaldijk richting Tienhoven. Hier vindt u een moerasgebied, een eendenkooi en uitzicht over de Stille Plas. U kunt ook doorfietsen naar De Strook in Breukeleveen en de fietsboot naar de Porseleinhaven nemen,
eventueel met tussenstop op eiland Markus Pos. En wist u dat er ook een uitkijkpunt is op de Bloklaan tegenover Fort Spion in Loosdrecht? Ook daar kijkt u uit op de plassen.

Nederhorst den Berg

Al eens gewandeld door de Horstermeerpolder? Vanaf de Middenweg gaat u de Radioweg op. Ga twee keer rechts en u komt op een tegelpad. Als u deze uitloopt komt u weer op de Middenweg.
Ook de fietsroute over de Hinderdam is mooi.

Ankeveen

Een prachtig rondje loop je vanaf het Stichts End, het Bergse Pad, Googpad en de Dammerkade weer terug naar het Stichts End. Het bruggetje bij de kruising met het Googpad en de uitzichten over
de Ankeveense Plassen zijn idyllisch.

Tips

Heeft u tips voor mooie plekken in onze gemeente? Waar moeten we echt heen? Deel deze dan met #hiermoetjezijn en #mooiwijdemeren op Instagram.

dinsdag 7 juli 2020