Gemeente Wijdemeren - Vraag subsidie voor een groen dak

Ze zorgen voor isolatie, vertragen de afvoer van regenwater, geven verkoeling in de zomer, verminderen geluidsoverlast en stimuleren de biodiversiteit… groene daken hebben vele voordelen. Overweegt u om een groen dak aan te leggen? We geven een subsidie van 25 euro per vierkante meter.

Het klimaat verandert en dat zorgt ervoor dat we vaker te maken hebben met hevige regenbuien en langere perioden van droogte en warmte. Groene (sedum) daken kunnen helpen om de overlast te beperken.

4000 m2 groen dak

In 2020 en 2021 is er 100.000 euro subsidie beschikbaar per jaar. Hiermee kan per jaar 4000 vierkante meter groen dak worden aangebracht. Inwoners en bedrijven ontvangen maximaal 25 euro subsidie per vierkante meter tot een maximaal bedrag van 1000 euro, inclusief BTW. De minimale afname is zes vierkante meter. De subsidie wordt verstrekt op de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak.

Geschiktheid dak

Het onderliggende dak moet stevig zijn en de waterdichte dakbedekking vrij nieuw. Daarnaast is het uw eigen verantwoordelijkheid om belasting, draagkracht en dakhelling te (laten) controleren. Laat u adviseren door de leverancier of een constructeur.

Aanvragen

Voor de actie geldt op=op. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

De Energiecoöperatie Wijdemeren is bezig met het opzetten van een collectieve inkoopactie, waarbij u tegen gunstige voorwaarden (materiaal voor) uw groene dak kunt afnemen en indien gewenst een onderhoudscontract af kunt sluiten. Kijk voor meer informatie op www.ecwijdemeren.nl.

woensdag 1 juli 2020