Gemeente Wijdemeren - Coronahulp: vier tips

Het coronavirus kan het dagelijks leven lastig maken, ondanks de versoepelde maatregelen. Dat geldt voor veel inwoners, maar vooral voor ouderen en kwetsbaren in onze gemeente. Misschien helpen de volgende tips u een stap verder.

Platforms voor coronahulp

Er zijn veel online platforms in Wijdemeren voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld voor boodschappen doen, klusjes in huis, de hond uitlaten of het vuilnis buiten zetten. Een overzicht vindt u hier www.deappelboom.nl/coronahulp. 


Praatje via de telefoon  

Ouderenbond ANBO heeft een speciale telefoonlijn. Bijvoorbeeld om zorgen te delen, vragen te stellen of een praatje te maken. De lijn is elke dag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar op telefoonnummer is (0348) 46 66 66. Ook is er de Luisterlijn, te bereiken via 0900 0767.

Videobellen of chatten 

Heeft u al eens gechat of gevideobeld met uw familie? Bijvoorbeeld via WhatsApp, Facetime, Skype, of Zoom? Zo bent u op afstand toch een beetje bij elkaar. Op Seniorweb vindt u een handige uitleg voor deze diensten: www.seniorweb.nl/thuis-online. 

In beweging blijven

Een blokje om of langere wandeling maken is goed voor uw gezondheid, zo blijft u actief. Kunt u het huis niet uit? Omroep MAX zendt op NPO 1 ieder ochtend het tv-programma Nederland in beweging uit. U kunt thuis gemakkelijk meedoen.

Hulp nodig?

We kunnen ons voorstellen dat u misschien op een ander gebied hulp nodig heeft. Er zijn veel helpende handen in Wijdemeren die graag voor u klaar staan. Bel met dorpscoördinator Bas Immerzeel via 06 52 58 09 22 of mail naar b.immerzeel@wijdemeren.nl. Hij helpt u graag op weg. Zie ook www.deappelboom.nl/coronahulp. 

woensdag 3 juni 2020