Gemeente Wijdemeren - Kleine bespaarmaatregelen cadeau bij een energiecoachgesprek

Een douchebespaarkop, tochtstrips, LEDlampen of een standbykiller; allemaal kleine energiebesparende maatregelen die gezamenlijk een groot verschil kunnen maken. Doe ook mee met de actie van de energiecoöperatie Wijdemeren en ontvang een cadeaubon van 35 euro.

Op 1 juni is de energiecoöperatie Wijdemeren gestart met de actie kleine bespaarmaatregelen. Doet u een aanvraag voor een (gratis) energiecoachgesprek, dan ontvangt u een cadeaubon van 35 euro voor kleine bespaarmaatregelen naar keuze. Ook krijgt u een handig overzicht met tips voor energiebesparende maatregelen.

Onderzoek energieverbruik

Wilt u nog een stap extra zetten? Dan is het inregelen van de verwarming of het onderzoeken van uw energieverbruik interessant. Via de energiecoach kunt u een inregelkit voor de centrale verwarming lenen of een energieverbruiksmeter. 

Coronamaatregelen

Maak dus een afspraak met een energiecoach en bespreek de mogelijkheden van kleine bespaarmaatregelen tot een energiebesparingsplan voor uw hele huis; alles is mogelijk. Ook adviseren de coaches u graag over de beschikbare en verhoogde subsidies voor woningisolatie. Uiteraard worden bij de energiecoachgesprekken de coronamaatregelen in acht genomen. Ook is het mogelijk om telefonisch advies te krijgen. Kijk voor meer informatie en het aanmelden op www.ecwijdemeren.nl. 

Regeling Reductie Energiegebruik

De gemeente heeft vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) een subsidie van 90.000 euro gekregen om energiebesparingsacties op te zetten en daarmee de energiekosten van huiseigenaren te verlagen. Deze actie is hier onderdeel van. De energiecoöperatie Wijdemeren organiseert de verschillende acties. De energiecoöperatie werkt met en voor bewoners via een lidmaatschap van 12 euro per jaar. Het lidmaatschap krijgt u één jaar (2020) cadeau.

woensdag 17 juni 2020