Gemeente Wijdemeren - Met spoed gevraagd: beschermingsmiddelen voor de zorg

Er is landelijk een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers in de zorg, ook in de regio Gooi en Vechtstreek. Daarom doet GGD Gooi en Vechtstreek een oproep om deze materialen aan te bieden via bescherming@ggdgv.nl.

Uw gift maakt het verschil

Huisartsen, medewerkers van ziekenhuizen en personeel in zorginstellingen moeten juist in deze tijd van het coronavirus hun werk veilig kunnen doen. Heeft u zelf nog beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, onderzoekshandschoenen, isolatie overalls, desinfecterende handzeep, vuurwerkbrillen enz. Of bent u een initiatief gestart waar men dergelijke middelen kan aanbieden? Laat de GGD weten wat u ter beschikking heeft via bescherming@ggdgv.nl

Mondkapjes FFP

Vaak worden mondkapjes gebruikt door kleine zelfstandigen en bedrijven zoals bouw-saneerders, schildersbedrijven en agrariërs. Maar ook doe-het-zelvers kunnen deze maskers in huis of in de schuur hebben liggen. Mocht u ze nog hebben? Stuur een mail naar bescherming@ggdgv.nl en er wordt contact met u opgenomen.

De mondkapjes moeten voldoen aan veiligheidseisen en voorzien zijn van een markering FFP1, FFP2 of FFP3. Sommige inwoners maken ook zelf mondkapjes. Hoe goed bedoeld ook, de zelfgemaakte varianten hebben deze markering niet. Deze mondkapjes hoeft u dus niet aan te bieden.

Verdeling over de regio

Vanuit de GHOR Gooi en Vechtstreek (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) wordt continu geïnventariseerd waar behoefte is aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) distribueert deze middelen over de verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen in de regio Gooi en Vechtstreek.

woensdag 25 maart 2020