Gemeente Wijdemeren - Burgemeester Larson sluit bedrijfspand voor zes maanden

Burgemeester Crys Larson van Wijdemeren heeft vrijdag 6 november een bedrijfspand aan de Industrieweg in Loosdrecht gesloten voor de duur van zes maanden. Eerder is in dit pand handel in goederen gesignaleerd, bestemd voor de drugshandel.

Woensdag 30 september is er in dit pand een grote integrale doorzoeking geweest, op basis van verdenkingen van het faciliteren van de productie en handel in drugs. De politie heeft samen met het Openbaar Ministerie, de gemeente Wijdemeren en het UWV onderzoek gedaan naar strafbare feiten binnen het bedrijf. Er is een groot deel van de bedrijfsvoorraad in beslag genomen.

Damoclesbeleid

Uit van politie ontvangen informatie en de aangetroffen situatie in het bedrijfspand is voor burgemeester Larson zeer aannemelijk dat vanuit deze onderneming criminaliteit is gefaciliteerd, waardoor sprake is van ernstige verstoring van de openbare orde.
Met de sluiting heeft de burgemeester het Damoclesbeleid toegepast. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het Openbaar Ministerie worden opgelegd om gevaarlijke situaties op te heffen.
De sluiting houdt in dat de toegang tot het perceel voor een periode van zes maanden is afgesloten en verzegeld. Het is gedurende deze periode verboden het perceel te betreden. Overtreding van dit verbod is een strafbaar feit.

NB: de foto links betreft het gemeentehuis, niet het gesloten bedrijfspand

dinsdag 10 november 2020