Gemeente Wijdemeren - Sportakkoord Wijdemeren: iedereen in beweging

In januari startte de gemeente met het samenstellen van een sportakkoord. Een actieplan dat de toekomst van bewegend Wijdemeren mooier maakt. Sportformateur Ine Klosters ging hiermee aan de slag; nu ligt er een plan.

“Het doel van het sportakkoord is inwoners die op dit moment niet of nauwelijks bewegen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sporten en bewegen. Tijdens een bijeenkomst met Wijdemeerse sportverenigingen, stichtingen, commerciële sport- en beweegaanbieders en zorgaanbieders is een werkgroep gevormd. Deze groep is aan de slag gegaan met alle opgehaalde informatie. Zo is dit sportakkoord tot stand gekomen”, vertelt Ine.

Activiteiten

“Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat een sportschool een speciaal aanbod doet voor mensen die laagdrempelig willen starten met fitnessen. Een volleybalvereniging kan het initiatief ‘start-to-volley’ introduceren. Hierbij maken niet-sporters kennis met de basisvaardigheden van volleybal. Ook kan een aanbieder van stoelgym voor ouderen een aanvraag doen om de faciliteiten uit te breiden, zodat meer mensen kunnen deelnemen. Uiteraard is dit wel allemaal afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.”

Initiatief aanmelden

Sport-, beweeg-, en zorgaanbieders in Wijdemeren kunnen hun initiatief aanmelden bij Ine Klosters via info@sportakkoordwijdemeren.nl. Per aanbieder is 500 euro beschikbaar mits dit bijdraagt aan het doel en voldoet aan de voorwaarden. Het actieplan is na te lezen op www.sportakkoordwijdemeren.nl

donderdag 19 november 2020