Gemeente Wijdemeren - Aandacht voor elkaar

Op dinsdag 6 oktober startte het landelijke initiatief ‘aandacht voor elkaar’, ook is het de Week tegen de Eenzaamheid. Iedereen beleeft deze coronatijd anders, maar we kunnen veel voor elkaar doen.

Misschien voelt u zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijft en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt. Aandacht houden voor elkaars onzekerheid, teleurstelling en verdriet is belangrijk.

Veel voor elkaar doen

In Wijdemeren zijn er veel initiatieven waarin mensen voor elkaar klaarstaan: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, of een dagelijks telefoontje. Op www.deappelboom.nl/coronahulp vindt u een overzicht van alle vrijwilligersinitiatieven die er zijn in de dorpen. Voor een goed idee of een hulpvraag kunt u ook contact opnemen met onze dorpscoördinator Bas Immerzeel via 06 52 58 09 22 of b.immerzeel@wijdemeren.nl.

Ervaringen delen

Wilt u graag uw verhaal vertellen over deze coronatijd? Deel dit dan met #aandachtvoorelkaar op social media of op www.aandachtvoorelkaar.nl. Ook kunt u op www.eentegeneenzaamheid.nl terecht voor tips en ideeën om anderen te helpen. Een klein gebaar kan het verschil maken!

woensdag 7 oktober 2020