Gemeente Wijdemeren - Heeft u de CoronaMelder-app al?

Met het toenemende aantal coronabesmettingen is het belangrijk om juist nu alert te blijven. De CoronaMelder-app helpt daarbij. Heeft u hem al gedownload?

De CoronaMelder-app geeft een waarschuwing op het moment dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo komt u er eerder achter dat u mogelijk een risico loopt op besmetting. De app stuurt u een melding als u minimaal vijftien minuten in de buurt bent geweest van iemand die corona blijkt te hebben. Uiteraard moet de andere persoon de app ook gebruiken.

Een halt toeroepen

Burgemeester Crys Larson: “Het coronavirus grijpt om zich heen. Alleen samen kunnen we het virus een halt toeroepen. Naast het opvolgen van de basisregels kan deze CoronaMelder ook helpen. Maar het werkt alleen als zo veel mogelijk mensen de app downloaden. Ik heb hem daarom al op mijn telefoon staan. Download u hem ook?”

Positief getest?

Bent u getest en blijkt u besmet te zijn met het coronavirus? Ook dan helpt de CoronaMelder. Zoals bekend doet de GGD een bron- en contactonderzoek. Maar waarschijnlijk kent u niet altijd iedereen bij wie u in de buurt bent geweest. U heeft misschien met het openbaar vervoer gereisd of in de buurt van iemand gezeten in de bioscoop. Samen met de GGD kunt u dan uw besmetting melden in de app. De CoronaMelder waarschuwt vervolgens in één keer alle mensen die langer dan vijftien minuten bij u in de buurt zijn geweest. Bekenden en onbekenden. Uiteraard worden uw gegevens hierbij niet bekend gemaakt.

Privacy

De app ziet via bluetooth of u dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet wie u bent. Ook volgt de app nooit waar u bent en gebruikt hij geen gps – en locatiegegevens. Uw naam, emailadres of telefoonnummer worden niet gebruikt of bewaard.

De app is gratis en vrijwillig te downloaden via de Appstore en Playstore.

woensdag 21 oktober 2020