Gemeente Wijdemeren - Stortbui of hitte: een groen dak helpt!

De afgelopen maand wisselden hoge temperaturen, droogte en enorme stortbuien elkaar af. Wist u dat een groen (sedum) dak in alle gevallen kan helpen om overlast te beperken?

Met een groen dak zorgt u ervoor dat de temperatuur van het dak een stuk lager wordt. Bij warm weer is dat binnen goed voelbaar. Stortbui? Een groen dak houdt het water langer vast, waardoor de druk op het riool minder wordt.

Eenvoudige en snel

Robert Goede uit Kortenhoef vroeg al een subsidie voor een groen dak aan: “Ik ben erg blij dat ik met mijn groene dak op eenvoudige wijze iets heb kunnen bijdragen aan een beter milieu. En de procedure ging ontzettend snel! Ik had binnen een paar dagen een reactie op mijn aanvraag. Nadat ik het sedumdak had aangelegd kreeg ik binnen een week reactie dat het geld zou worden overgemaakt.”

Geschiktheid dak

Enthousiast geworden? Leg ook een groen dak aan en ontvang tot 25 euro subsidie per vierkante meter. De subsidie wordt verstrekt op de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak. Let op: controleer vooraf de belasting, draagkracht en dakhelling. Laat u adviseren door de leverancier of een constructeur.

Aanvragen

Voor de subsidie geldt op=op. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

Via de collectieve inkoopactie van de Energiecoöperatie Wijdemeren kunt u tegen gunstige voorwaarden uw groene dak aanschaffen en, indien gewenst, een onderhoudscontract afsluiten. Kijk  voor meer informatie op www.ecwijdemeren.nl.

woensdag 9 september 2020