Gemeente Wijdemeren - Tien scholen strijden tegen elkaar in E-waste race

Van 14 september tot en met 9 oktober is er weer een E-waste Race in de Gooi en Vechtstreek. In totaal nemen tien teams van tien basisscholen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een prachtige schoolreis voor de hele klas! Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Tussen 14 september en 9 oktober kunt u gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door klein elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen. Als dank voor het online aanmelden ontvangt u ook nog eens kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.

Kick-off

Wethouder Joost Boermans verzorgde vanochtend de kick-off van de E-waste race bij groep 7 van basisschool de Regenboog in Kortenhoef. Hij leverde het eerste stuk elektronisch afval in. Aansluitend kregen de kinderen een les over afval inzameling.

Deelnemende scholen Wijdemeren

Wanneer u uw klein elektronische afval apart inlevert, draagt u eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Helpt u ook mee om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen? In Wijdemeren doen De Regenboogschool in Kortenhoef en de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg mee met de E-waste race.

woensdag 9 september 2020