Gemeente Wijdemeren - Voorkom een boete: ruim hondenpoep op

Hondenpoep… we ontvangen er met grote regelmaat klachten over. We willen u er daarom nogmaals op wijzen dat in heel Wijdemeren een opruimplicht geldt.

Voor de opruimplicht gelden geen uitzonderingen. Ook voor bermen, plantsoenen en grasstroken geldt dat hondeneigenaren de hondenpoep moeten opruimen.

Zakjesdispensers

Voor het niet opruimen van hondenpoep kunt u een boete krijgen van 150 euro (exclusief 9 euro administratiekosten). Dat is toch zonde! Om het gemakkelijker te maken om de hondenpoep op te ruimen staan er op 46  locaties in de gemeente zakjesdispensers. Bekijk de locaties op www.deappelboom.nl/hondenpoep.

Honden op het strand

Vanaf 1 mei controleert de provincie Noord-Holland de kwaliteit van het water bij de verschillende zwemplekken in Wijdemeren. Daarom is het vanaf 1 april tot 1 oktober niet toegestaan om met uw hond op de stranden te komen. Vanaf 1 april gaan onze handhavers hierop toezien.

Behoefte aan uitlaatplek

Dat er grote behoefte is aan een uitlaatplek voor honden in o.a. Oud-Loosdrecht is bekend. Eind vorig jaar werden hiervoor ruim 40 handtekeningen overhandigd. Dorpscoördinator Saskia Hille is samen met de indiener op zoek naar een geschikte locatie.

dinsdag 30 maart 2021