Gemeente Wijdemeren - Meld Misdaad Anoniem

Heeft u informatie over ernstige criminaliteit, maar kunt of durft u niet naar de politie? Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet.

Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit, zoals bijvoorbeeld mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunt u bij Meld Misdaad Anoniem terecht.

Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en is nadrukkelijk géén politie. Uw anonimiteit staat bij hen op de eerste plaats. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden sturen zij de melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.

Toetsen melding

Deze partners kunnen hiermee vervolgens niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet namelijk eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Pas als die feiten de anonieme melding onderbouwen dan kunnen de opsporingspartners overgaan tot actie. Een melding via Meld Misdaad Anoniem is hiermee een puzzelstuk in een groter geheel en wordt onderdeel van de gebruikelijke onderzoeken van bijvoorbeeld de politie. De opsporingsinstanties zijn zelf verantwoordelijk voor wat er met de informatie wordt gedaan.

Meer informatie

Wilt u iets melden of wilt u meer informatie? Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl of bel met telefoonnummer 0800-7000.

woensdag 28 april 2021