Gemeente Wijdemeren - Extra's voor een krappe beurs

Armoede onder kinderen kan zorgen voor uitsluiting en minder kansen. Het is goed om te weten dat de gemeente kan ondersteunen als uw portemonnee minder vol zit.

Zoals bijvoorbeeld bij Bram Smit, vader van drie kinderen en onlangs gescheiden. “Ik heb mijn vragen naar de gemeente gemaild en kwam zo in contact met een consulent van het sociaal domein. Zij hielp mij verder  het het aanvragen van extra geld. Mijn opgroeiende kinderen kunnen nu sportlessen volgen, ook is er een  laptop aangeschaft. Het is fijn om te weten dat de gemeente een helpende hand kan bieden.”

Verschillende regelingen

Er zijn verschillende regelingen voor inkomensondersteuning. Zo is er geld voor bijvoorbeeld sport- of muzieklessen en computers, maar ook voor huisraad als een koelkast of wasmachine. Ook is er een  collectieve zorgverzekering en een bijdrage voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Geld aanvragen

U vindt alle regelingen op www.wijdemeren.nl/ondersteuning. Via deze pagina vraagt u direct geld aan voor uzelf, uw partner of kinderen. Heeft u hulp nodig met het invullen van het aanvraagformulier? Of heeft u algemene vragen? De consulenten van het sociaal domein van de gemeente helpen u graag verder via telefoonnummer 14 035.

woensdag 5 januari 2022