Gemeente Wijdemeren - GGD Gooi en Vechtstreek start 18 januari met vaccineren van zorgmedewerkers

GGD Gooi en Vechtstreek begint maandag 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen het coronavirus. Zoals in elke GGD regio, is hiervoor een centraal gelegen locatie gekozen. Het vaccineren zal plaatsvinden op het terrein van de Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen.

De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Op 18 januari zal de GGD hiermee starten op de locatie van Visio aan de Amersfoortseweg. Zorgmedewerkers krijgen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen zes weken hun vaccinaties heeft ontvangen. In een later stadium zullen ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd worden. Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wij volgen hierin de lijn van de rijksoverheid. Wel is duidelijk dat deze groep veel groter is. Daarom zal voor deze tweede groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen gebouwd worden. Hiernaast wordt er gezorgd voor parkeergelegenheid op het terrein.

Vragen en antwoorden over vaccineren

Het is begrijpelijk als u vragen heeft over vaccineren. Veel informatie en antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351 of het corona callcenter van de GGD (035) 692 64 00. Op de website www.coronavaccinatie.nl, staat informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd. Ook zijn er antwoorden te vinden op veel gestelde vragen. Mensen die mogelijk nog twijfelen over vaccinatie, vinden er informatie die nodig is om een goed geïnformeerde keuze te maken. 

Vragen en opmerkingen over de locatie en verkeersmaatregelen

Heeft u vragen of opmerkingen over de vaccinatielocatie of over zaken die met de vaccinatielocatie te maken hebben? Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente Huizen, telefoonnummer 14 035 of per e-mail: gemeente@huizen.nl.

Tot slot

Met een vaccinatie beschermt u niet alleen u zelf, maar ook, familie, vrienden en kwetsbaren. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen. Terug naar het echte normaal. Alleen samen krijgen we dat voor elkaar.

woensdag 6 januari 2021