Gemeente Wijdemeren - Gemeente Wijdemeren stapt over op elektrische auto’s

De gemeente Wijdemeren heeft haar dienstauto’s op benzine vervangen door elektrische auto’s. Wethouder Joost Boermans (duurzaamheid) kreeg dinsdagmiddag de sleutels van de eerste drie elektrische auto’s én de laadkabels overhandigd. “Een mooie volgende stap richting een duurzame gemeente.”

In totaal worden er zes dienstauto’s vervangen door een elektrische variant. Hiermee bespaart de gemeente 7830 kilo co2-uitstoot per jaar. Elektrische auto’s zijn bovendien veel voordeliger in gebruik. De onderhouds- en energiekosten van de elektrische auto’s zijn lager dan bij auto’s met brandstof. Hierdoor wordt er tevens een besparing gerealiseerd. 

Voorbeeld

Wethouder Joost Boermans: “Als gemeentelijke organisatie kunnen en willen we niet achterblijven als het gaat om verduurzaming. Wij willen het goede voorbeeld geven. Investeren in duurzaam vervoer is daar een onderdeel van. Ik ben dan ook erg blij met deze overstap naar een energiezuinig wagenpark.”

Duurzaamheidsagenda

Het vervangen van het gemeentelijk wagenpark door elektrische auto’s is onderdeel van de duurzaamheidsagenda. De buitendienst was eerder al (gedeeltelijk) overgegaan op elektrisch vervoer.

Op de foto: wethouder Boermans en de heer Hogenstijn van Renault

donderdag 28 januari 2021