Gemeente Wijdemeren - Oproep vaccinatie 85 jaar en ouder

Bent u 85 jaar of ouder? Of zorgt u voor iemand in deze leeftijdscategorie? Dan heeft u misschien al een oproep voor een coronavaccinatie ontvangen van het RIVM of de huisarts.

Inwoners in de regio van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Dit gebeurt in fasen, dus het kan zijn dat uw oproep nog binnenkomt. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de inwoners van 90 jaar en ouder in hun praktijk.

Vaccineren op locatie van GGD of huisarts

Bent u mobiel en kunt u zelf naar de vaccinatielocatie komen? Dan wordt u gevaccineerd op locatie van de GGD Gooi en Vechtstreek aan de Burgemeester de Bordesstraat in Bussum. Als u niet mobiel bent dan wordt u door de huisarts in de praktijk gevaccineerd. Deze informatie vindt u in de uitnodiging van het RIVM of legt uw huisarts uit.

ANWB AutoMaatje biedt vervoer naar locatie

Heeft u geen vervoer naar de locatie in Bussum? Dan kunt u terecht bij ANWB AutoMaatje. De vrijwillige chauffeurs brengen en halen u graag. Voor meer informatie of het aanvragen van een rit (minimaal twee dagen van te voren), kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur bellen naar Versa Welzijn via 035 694 74 55. Inwoners in een rolstoel kunnen terecht bij de Rollybus via www.rollybus.nl

Let op: oplichters actief

Er zijn oplichters actief die zich voordoen als GGD-medewerkers. Zij willen een afspraak maken voor een vaccinatie thuis of tegen betaling een versnelde vaccinatie doen. Dit klopt niet. Alle GGD coronatesten en vaccinaties zijn gratis. Ook vaccineert de GGD nooit thuis, maar altijd op locatie. Maakt u dus geen geld over, maar meld het altijd bij de politie!

Meer informatie over vaccineren leest u op www.coronavacinatie.nl of u kunt bellen met het RIVM via 0800 1351.

dinsdag 2 februari 2021