Gemeente Wijdemeren - Mooi weer! Tijd voor een groen dak

Het is mooi weer. En dat is een uitstekend moment om een groen dak aan te leggen. Bij de gemeente krijgt u een subsidie van 25 euro per vierkante meter!

Groene daken hebben vele voordelen: ze zorgen voor isolatie, vertragen de afvoer van regenwater, geven verkoeling in de zomer, verminderen geluidsoverlast en stimuleren de biodiversiteit. Genoeg redenen dus om een groen dak aan te leggen.

Aanvragen

Gemiddeld kost een groen dak 50 euro per vierkante meter. Inwoners en bedrijven ontvangen 25 euro subsidie per vierkante meter tot een maximaal bedrag van 1000 euro, inclusief BTW. De minimale afname is zes vierkante meter. De subsidie wordt verstrekt op de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak. Voor de actie geldt op=op. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

De energiecoöperatie Wijdemeren organiseert voor leden een collectieve inkoopactie groene daken. Zij hebben een enthousiaste en betrokken leverancier met een goed aanbod voor u geselecteerd . Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om een groen dak aan te leggen. Een persoonlijk aanbod ontvangen? Vul het contactformulier in op www.ecwijdemeren.nl/groene-sedum-daken.

dinsdag 8 juni 2021