Gemeente Wijdemeren - Denk mee over toekomstig gemeentehuis

De gemeente onderzoekt momenteel twee locaties voor de eventuele bouw van een nieuw gemeentehuis. Het gaat om de huidige locatie van het gemeentehuis, Rading 1 in Loosdrecht, en het terrein achter de gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef. Denk mee over de locaties en deel uw wensen en ideeën voor een toekomstig gemeentehuis.

Het huidige gemeentehuis is verouderd en groot onderhoud is noodzakelijk. Ook moet het gemeentehuis in de toekomst een energielabel A hebben. Hiervoor zijn forse investeringen nodig. Daarnaast is er een grote behoefte aan woningbouwlocaties. De gemeenteraad heeft de wens uitgesproken dat een nieuw gemeentehuis gecombineerd wordt met woningbouw en dat er ook woningen gebouwd worden op de locatie die uiteindelijk niet gekozen wordt als de toekomstige locatie voor het gemeentehuis.

Wat vindt u belangrijk?

Het gemeentehuis is er natuurlijk in de eerste plaats voor u als inwoner. We horen daarom graag wat u belangrijk vindt voor een toekomstig gemeentehuis. Welke locatie heeft uw voorkeur? Wat vindt u van belang voor de dienstverlening en hoe kunnen we er een aansprekende en herkenbare plek van maken? Doe mee met de peiling en laat het aan ons weten. De peiling staat open van dinsdag 25 mei tot en met zondag 20 juni.

Doe mee met de peiling

Bewonersavond

Directe omwonenden, bedrijven en organisaties van de twee locaties ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een bewonersavond om de stand van zaken te bespreken en te inventariseren welke kansen, mogelijkheden en zorgen zij zien.

dinsdag 8 juni 2021