Gemeente Wijdemeren - Orange the World: geweld tegen vrouwen de wereld uit

Één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld, ook in de Gooi- en Vechtstreek. Dat moet stoppen. Wijdemeren sluit daarom aan bij de wereldwijde actie ‘Orange the World’.

Van de Nederlandse vrouwen is 1 op de 10 ooit in haar leven verkracht, 1 op de 5 is weleens mishandeld door een (ex-)partner en meer dan 75 procent is slachtoffer van seksuele intimidatie of grensoverschrijdend gedrag. De meerderheid meldt dit niet uit schaamte of omdat zij bang zijn voor de reactie van anderen.

Hoe kunt u bijdragen?

U kunt helpen door meisjes en vrouwen te steunen die geweld melden. Doorbreek het taboe, maak het onderwerp bespreekbaar en spreek anderen aan op grensoverschrijdend gedrag. Op www.orangepaper.nu  kunt u ‘orange table talks’ beluisteren: gesprekken met vrouwen en mannen die ieder hun eigen rol hebben in het stoppen van geweld.

Hulp nodig?

Vrouwen en meisjes die te maken hebben met geweld kunnen contact opnemen met de politie via 0800-8844. Als het gaat om geweld in huiselijke kring kunt u (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis via 0800-2000. Is er een crisis en direct hulp nodig? Bel dan altijd met 112.

dinsdag 23 november 2021