Gemeente Wijdemeren - Schone straten in Loosdrecht

Al zo’n drie jaar ruimt een groep inwoners uit Loosdrecht zwerfafval op langs de dijken, plassen, sloten en straten van Loosdrecht. We zetten inwoners en organisaties die bijdragen aan een mooie en schone buurt graag in het zonnetje!

Initiatiefnemer Nicola Wolstenholme: “Zo’n drie jaar geleden borrelde het idee in me op om samen met een groep zwerfafval te gaan ruimen. Ik ergerde me zo tijdens mijn hardlooprondje dat ik direct een oproep heb geplaatst in de Facebookgroep voor inwoners van Loosdrecht.”

Met hoeveel mensen ruimen jullie op?

“We zijn nu met negen buurtbewoners. Er zijn geen verplichtingen: wie kan helpt mee. We zijn langs de Rading te vinden richting het vliegveld en daar voorbij. Ook prikken we bijvoorbeeld vuil langs de ’s-Gravelandsevaart, de Loosdrechtsedijk of de Veendijk.”

Merken jullie dat het opruimen helpt?

“Er ligt minder zwerfafval dan voorheen. Dat ligt misschien aan de coronaperiode, maar er is ook meer bewustzijn. We zien steeds vaker ‘collega-afvalprikkers’. Ook krijgen we veel positieve reacties. Mensen steken een duimpje op. Soms krijgen we zelfs koffie met lekkers!”

Wilt u ook aan de slag in de buurt?

Wilt u ook bijdragen aan een schone en mooie buurt? Vanuit vrijwilligersplatform De Appelboom heeft de gemeente nog 20 prikkers te leen waarmee u zwerfafval kunt oprapen. U kunt dit aanvragen via deappelboom@wijdemeren.nl.

dinsdag 12 oktober 2021