Gemeente Wijdemeren - Vraag subsidie voor een groen dak

Het zorgt voor isolatie, vertraagt de afvoer van regenwater, geeft verkoeling in de zomer, vermindert geluidsoverlast en stimuleert de biodiversiteit… groene daken hebben vele voordelen. Overweegt u om een groen dak aan te leggen? We geven een subsidie van 25 euro per vierkante meter.

Het klimaat verandert en dat zorgt ervoor dat we vaker te maken hebben met hevige regenbuien en langere perioden van droogte en warmte. Groene (sedum) daken kunnen helpen om de overlast te beperken.

Maximaal 1000 euro

Inwoners en bedrijven ontvangen maximaal 25 euro subsidie per vierkante meter tot een maximaal bedrag van 1000 euro, inclusief BTW. De minimale afname is zes vierkante meter. De subsidie wordt verstrekt op de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak.

Geschiktheid dak

Het onderliggende dak moet stevig zijn en de waterdichte dakbedekking vrij nieuw. Daarnaast is het uw eigen verantwoordelijkheid om belasting, draagkracht en dakhelling te (laten) controleren. Laat u adviseren door de leverancier of een constructeur.

Aanvragen

Voor de actie geldt op=op. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

Via de Energiecoöperatie Wijdemeren kunt u meedoen aan een collectieve inkoopactie. U kunt dan tegen gunstige voorwaarden (materiaal voor) uw groene dak afnemen en, indien gewenst, een onderhoudscontract afsluiten. Kijk voor meer informatie op www.ecwijdemeren.nl.

dinsdag 12 oktober 2021