Gemeente Wijdemeren - Wijdemeren in actie tegen steekwapens

Wijdemeren neemt samen met de gemeenten in uit de regio Gooi- en Vechtstreek deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. De inleveractie is een onderdeel van de Week van de Veiligheid, die van start gaat op 11 oktober en duurt tot 17 oktober.

Burgemeester Crys Larson van de gemeente Wijdemeren nam het initiatief om als regio mee te doen aan deze actie: “Ik vind het belangrijk dat we ook in de regio duidelijk maken dat het bij je dragen van een steekwapen strafbaar is. Jongeren zijn zich daar vaak niet van bewust. En eenmaal met een mes op zak loopt een woordenwisseling sneller uit op een steekpartij. Dus doen we een oproep: maak je keuze en lever je wapen in, dat kan met deze inleveractie zonder straf en anoniem.”

Steekwapens kunnen tijdens de inleverweek straffeloos ingeleverd worden op drie punten binnen de regio Gooi- en Vechtstreek waar veel jongeren te vinden zijn. In Hilversum kunnen steekwapens worden ingeleverd bij het politiebureau aan de Bonairelaan 4-6. Deze is doordeweeks dagelijks geopend tussen 08:00 uur en 22:00 uur. In Huizen kunnen steekwapens ook worden ingeleverd bij het politiebureau: Graaf Wichman 1, op doordeweekse dagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Ook is er een inleverpunt bij het politiebureau van Naarden aan de Amersfoortsestraatweg 12. Deze is op maandag, woensdag en vrijdag geopend tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

De inleverpunten zijn herkenbaar door de poster van de landelijke campagne die voor het raam hangt. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat.

maandag 11 oktober 2021