Gemeente Wijdemeren - Door de ogen van…

Op maandag 8 november start de Week van de Mantelzorg. Zorgt u voor een dierbare met dementie? Dan bieden we u vanaf dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 november de mogelijkheid om via een virtual reality bril het dagelijks leven te ervaren van iemand met dementie.

Het zorgen voor een familielid of andere dierbare met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op uw empathisch vermogen en flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie heeft. Into D’mentia laat mensen zonder dementie ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt o.a. door het bekijken van een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality (VR)-Dementiebril.

E-learning platform

De bijeenkomst duurt in totaal ongeveer 45 minuten. De sessie wordt professioneel begeleid door een trainer van Into D’mentia. Na afloop ontvangt u een code waarmee u toegang krijgt tot een e-learning platform. Hierop staat meer informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt.

Aanmelden

De virtual reality ervaring vindt plaats in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht. U kunt zich aanmelden via m.voorn@wijdemeren.nl. Geef hierbij aan of u op 9, 10, 11 of 12 november zou willen deelnemen en of u in de ochtend (8.30 tot 12.00 uur) of in de middag (13.00 tot 17.00 uur) beschikbaar bent. We delen u vervolgens binnen dit dagdeel in voor een tijdslot. Uiteraard hoort u nog van ons op welk tijdstip u ingedeeld bent.

dinsdag 28 september 2021