Gemeente Wijdemeren - Energiecoach: iets voor u?

De energiecoöperatie Wijdemeren krijgt steeds meer vragen van bewoners en ook het aantal projecten dat zij uitvoeren groeit snel. Ze kunnen dus nog wel wat extra handen gebruiken. Komt u het team van energiecoaches in uw dorp versterken?

Als energiecoach helpt u andere inwoners om energie te besparen. U krijgt een gratis basistraining van zes dagdelen over o.a. isolatie en installatie. U krijgt inzicht in energiebesparende maatregelen, de effecten daarvan, de wensen van bewoners, de praktische toepasbaarheid en een oefening in gespreksvoering. Daarna wordt u lid van een leuk team per dorp en gaat u samen met een ervaren energiecoach op pad. De verwachting is dat u ongeveer twee tot vier uur per week als vrijwillige energiecoach bezig bent.  

Kennis delen

De energiecoaches van het eerste uur zijn nog steeds enthousiast. Pieter is inmiddels vier jaar energiecoach: “Ik heb veel kennis opgedaan toen ik mijn eigen huis ging verbouwen. Als energiecoach kan ik deze kennis delen met buren en andere bewoners in Wijdemeren. Dat is ontzettend leuk om te doen!” Ook Eric heeft als energiecoach al de nodige gesprekken gevoerd: “Duurzaamheid is in mijn leven en werk altijd al belangrijk geweest. En als architect ben ik blij om mijn kennis te kunnen delen. Tijdens de gesprekken hoop ik mensen een beetje bewust te maken van de urgentie om energie te besparen.”

Aanmelden

Lijkt het u leuk om met een gezellige club dorpsbewoners aan de slag te gaan? Om nog meer inwoners van Wijdemeren bewust te maken van hun energieverbruik en hen te helpen om de stappen naar het verduurzamen van hun huis helder te krijgen? Laat het dan weten via info@ecwijdemeren.nl.

Liever iets anders doen binnen de energiecoöperatie? Ze kunnen altijd nog mensen gebruiken, dus neem vooral contact op!

dinsdag 14 september 2021