Vanaf woensdag 16 augustus 2023 is de eerste Kanaalbrug (tussen de Vreelandseweg (N201) en het Zuidereinde in ‘s-Graveland) afgesloten voor alle verkeer vanaf de N201 richting het Zuidereinde. Dit duurt tot de brug in 2024 vervangen is.

Sinds 12 januari 2022 is de eerste Kanaalbrug al afgesloten voor (vracht)verkeer zwaarder dan 3,5 ton, maar dit vrachtwagenverbod blijkt stelselmatig te worden genegeerd. Sinds de zomer van 2022 wordt de brug ieder kwartaal geïnspecteerd op verdere veroudering. In juli 2023 heeft een nieuwe inspectie plaatsgevonden. De achteruitgang van de constructie van de brug leidt ertoe dat verdere beperking van het verkeer over de brug noodzakelijk is.

Eén rijstrook

Tot de vervanging van de brug, die gepland staat voor januari 2024, is slechts één rijstrook in het midden van de brug mogelijk. Hierover kan het verkeer vanuit ’s-Graveland richting de N201. Voor dit verkeer geldt een breedtebeperking (maximaal 2 meter), een tonnagebeperking (tot 3,5 ton) en een snelheidsbeperking van maximaal 15 kilometer per uur. De maatregelen zijn noodzakelijk om een verdere achteruitgang van de brug te beperken. De fiets- en voetgangersbrug blijft in beide richtingen toegankelijk.

Omleiding

Komt u vanaf de N201 en wilt u richting ‘s Graveland? Volg dan de omleiding: Vreelandseweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Geert van Mesdagweg – ’s-Gravelandseweg – Leeuwenlaan – Zuidereinde. Bekijk de omleidingsroute.

Is uw voertuig is zwaarder dan 3,5 ton? Dan kunt u (in beide richtingen) geen gebruik maken van de 1e Kanaalbrug totdat de brug in 2024 vervangen is.

Meer informatie

De 1e Kanaalbrug is van de gemeente Hilversum. Bekijk meer informatie op de projectpagina.  

woensdag 16 augustus 2023