De Rijksoverheid stelt in 2023 meer subsidiebudget beschikbaar voor woningisolatie. Mensen die  een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen en of isolatiemaatregelen treffen, krijgen bovendien meer tijd om subsidie aan te vragen.

De overheid stimuleert verduurzamen van woningen al langer. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is sinds 1 januari 2023 uitgebreid. Er is dit jaar 350 miljoen euro beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Bij isolatiemaatregelen kunt u denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en of hoog-rendementsglas.

In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen als u één isolatiemaatregel hebt genomen. Voorheen moesten er minimaal twee maatregelen zijn genomen. Dat geldt echter niet voor alle investeringen, maar enkel voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Vanaf 2023 heeft een woningeigenaar twee jaar de tijd om je subsidieaanvraag te doen nadat die de maatregel heeft laten uitvoeren. Voorheen was dat één jaar.

Het aanvraagsysteem van de ISDE gaat open op dinsdag 24 januari 2023. Ga naar de website www.rvo.nl voor informatie over het  aanvragen van de subsidie en alle belangrijke informatie over de regeling. De subsidie is beschikbaar tot 2030.

woensdag 18 januari 2023