De Nieuw-Loosdrechtsedijk is sinds vrijdagmiddag weer in twee richtingen bereikbaar. Door de herinrichtingswerkzaamheden was het nodig om op de dijk eenrichtingsverkeer in te stellen. Fase 1A en 1B van de werkzaamheden zijn vrijdag nagenoeg afgerond. Daarom kan de weg weer open.

Aannemer KWS heeft de komende weken nog wel wat weer af te maken, zoals een aantal inritten. Ook komt het bedrijf De Boer & Van der Weijde Putsteltechnieken maandag 24 april zogenaamde inspectieputkoppen inboren. De weg kan dan open blijven, maar er is mogelijk wel wat hinder.

Werk in twee laagseizoenen

De herinrichting van de Nieuw-Loosdrechtsedijk is een groot project. Het wegdek is slecht en de afwatering en ondergrondse kabels en leidingen zijn aan vernieuwing toe. In overleg met aanwonenden en ondernemers werkt de gemeente in twee laagseizoenen (3 oktober tot 1 april 2022/2023 en 1 oktober tot 1 april 2023/2024) aan een nieuwe, veilige dijk.

De eerste fase van de herinrichting kende wel tegenvallers. Zo was de ondergrond slapper dan voorzien en zat het weer ook niet mee. Daarom is er voor gekozen om een deel van de werkzaamheden door te schuiven naar fase 2. We gaan nu eerst fase 1 evalueren en dan een nieuwe planning maken voor fase 2.   

Recreatieboulevard

Ook de inrichting van de recreatieboulevard (huisnummers 209 t/m 224) wordt deels in fase 2 afgerond. Aan de zuidzijde van de recreatieboulevard is het straatwerk definitief af. Aan de noordzijde tijdelijk asfalt. Dit asfalt wordt in het najaar vervangen door het definitieve straatwerk met klinkers.  

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Nieuw-Loosdrechtsedijk.

zaterdag 1 april 2023