De zomermaanden komen er weer aan en dan kan het erg warm worden. Wist u dat een groen (sedum) dak verkoeling geeft? Overweegt u om een groen dak aan te leggen? We geven een subsidie van 25 euro per vierkante meter.

 Met een groen dak zorgt u ervoor dat de temperatuur van het dak een stuk lager wordt. Bij warm weer is dat binnen goed voelbaar. Stortbui? Een groen dak houdt het water langer vast, waardoor de druk op het riool minder wordt. Daarnaast is een groen dak natuurlijk goed voor de biodiversiteit.

212 aanvragen

Tot nu toe hebben we 212 subsidieaanvragen ontvangen. Samen legden de aanvragers meer dan 4000 vierkante meter groen dak aan. Doet u dit jaar ook mee?

Er is 100.000 euro subsidie beschikbaar voor het aanleggen van groene daken. Gemiddeld kost een groen dak 50 euro per vierkante meter. Inwoners en bedrijven ontvangen 25 euro subsidie per vierkante meter tot een maximaal bedrag van 1000 euro, inclusief BTW. De minimale afname is zes vierkante meter. De subsidie wordt gegeven voor de aanlegkosten en/of het materiaal van het groene dak. Let op: controleer vooraf de belasting, draagkracht en dakhelling. Laat u adviseren door de leverancier of een constructeur.

Voor de actie geldt op=op. Kijk voor meer informatie en het doen van een subsidieaanvraag op www.wijdemeren.nl/groendak.

Collectieve inkoop

Via de collectieve inkoopactie van de Energiecoöperatie Wijdemeren kunt u tegen gunstige voorwaarden uw groene dak aanschaffen en, indien gewenst, een onderhoudscontract afsluiten. Kijk voor meer informatie op www.ecwijdemeren.nl.

dinsdag 23 mei 2023