In Kortenhoef is in de afgelopen weken gewerkt aan een tijdelijke opvanglocatie voor vijftien Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om het voormalige kinderdagverblijf aan de Kerklaan 8a.

 “De verbouwing tot woonunits voor Oekraïense vluchtelingen is een bijzondere en mooie klus’’, zegt aannemer Sander Hoeben.

Tegenover het Wapen van Kortenhoef werken installateurs, schilders en elektriciens praktisch alle dagen om het nieuwe onderkomen zo snel mogelijk af te krijgen. Onder de werklieden bevinden zich ook Oekraïense werknemers. Het voelt voor hen heel bijzonder dat ze meewerken aan een veilig onderkomen voor hun landgenoten.

Oplevering eind mei

“We zijn 20 maart begonnen. Eind mei is waarschijnlijk de oplevering,” aldus Hoeben. Bouwtechnisch zijn alle werkzaamheden aan de vier woonunits grotendeels afgerond. Boven is ruimte voor een groter gezin, beneden zijn kleinere eenheden voor een twee- en driepersoonshuishouden.

Het pand is eigendom van woningbouwvereniging Gooi en Omstreken. Wijdemeren huurt het pand zolang er behoefte is aan woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen.

dinsdag 23 mei 2023