De eerste Kanaalbrug bij ‘s-Graveland is verouderd en aan vernieuwing toe. Sinds 16 augustus 2023 is de brug daarom afgesloten voor alle verkeer vanaf de N201 richting het Zuidereinde. Op 20 november begint de gemeente Hilversum met de werkzaamheden om de Kanaalbrug te vervangen. De brug is vanaf dat moment afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

In november en december vinden de sloopwerkzaamheden plaats, net als werkzaamheden aan de landhoofden. Dat zijn de punten aan beide zijden van het kanaal waar de brug over het kanaal gaat. In januari werkt Liander aan de gasleiding en vanaf februari komt de aannemer terug voor het plaatsen van de nieuwe brug. Verwachting is dat de nieuwe brug eind februari klaar is. De Kanaalbrug kan dan weer door al het verkeer gebruikt worden.  

Omleiding

  • Verkeer vanaf de N201 met bestemming ’s-Graveland wordt omgeleid via Hilversum (Ring West/ ’s-Gravelandseweg/ Leeuwenlaan)
  • Verkeer vanaf ’s-Graveland wordt omgeleid via Hilversum (Leeuwenlaan/’s-Gravelandseweg/Ring West)

De aparte fiets- en voetgangersbrug blijft toegankelijk voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten.

Meer informatie

De Kanaalbrug is eigendom van de gemeente Hilversum. Voor vragen over de uitvoering kunt u daarom terecht bij de heer H. Peters van Ton, opzichter van de gemeente Hilversum bij deze werkzaamheden. Hij is telefonisch bereikbaar via het klantcontactcentrum van de gemeente Hilversum. Telefoonnummer: 14 035 (vragen naar gemeente Hilversum).

Aannemer Van Hees houdt u tijdens de werkzaamheden graag op de hoogte via de Bouwapp. U kunt de Bouwapp downloaden via de App- of Playstore op uw mobiele telefoon (zoek op

Kanaalbrug ’s-Graveland en klik op ‘volgen’).

Kijk voor meer informatie op www.hilversum.nl/kanaalbrug.