De paden en de entree op algemene begraafplaats De Rading in Loosdrecht worden opgeknapt. We gaan de paden verbreden en het hoofdpad opnieuw maken. Zo worden de graven weer bereikbaar voor alle bezoekers.

Opknappen paden

Op de begraafplaats gaan we de paden en de entree opknappen. De paden worden, voor zover mogelijk, verbreed. Het hoofdpad wordt opnieuw gelegd  met de bestaande klinkerstenen. Een gedeelte van de paden wordt voorzien van Graustabil. Dit is een milieuvriendelijke keuze voor asfalt en bestrating. Het heeft als voordeel dat er minder onkruid op kan groeien.

Wat gaan we doen

Het werk start op maandag 30 mei. We verwachten dat het ongeveer drie maanden duurt. We voeren de opknapbeurt in fases uit. We starten achteraan en werken  richting de entree. Zo hebben bezoekers de minste last van het werk. Bij een begrafenis leggen we het werk natuurlijk stil.

We bewaren digitaal hoe de grafmonumenten er nu uit zien en waar ze liggen. Dit is handig als er tijdens het werken schade gemaakt wordt. We kunnen dan precies zien welke schade gemaakt is.

Groen

We willen voor het najaar klaar zijn. Lukt dat, dan  planten wij nog een paar nieuwe bomen en/of planten. Zo krijgt de begraafplaats een groenere omgeving. Wanneer we gaan planten hangt af van het weer.

Informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14 035.

 De Rading - afbeelding 1

De Rading - afbeelding 2