Herrie uit het café, een erg luidruchtig feestje in de buurt, overlast van de buren… Bij wie kunt u deze klachten melden? Dat hangt af van het soort overlast.

Acute geluidsoverlast

Wilt u met spoed geluidsoverlast melden en is de inzet van politie nodig? Neem dan contact op met de meldkamer van de politie via telefoonnummer 0900 8844. Ervaart u geluidsoverlast van een café of ander horecabedrijf? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek via telefoonnummer 088 6333000. U kunt 24 uur per dag een melding doen. Keert de geluidsoverlast telkens terug? Dan kunt u, naast de politie, ook de gemeente inschakelen.

Milieuklachten

Ziet u vervuiling in de natuur of in het milieu in het algemeen? Dan kunt u dat melden op de website van de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek. Hier kunnen alle meldingen worden gedaan die betrekking hebben op bodem, luchtvaart, zwemwater en de Wabo (wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Uw melding wordt de volgende werkdag opgepakt.

Uw melding

Als u bij ons een melding indient, dan nemen wij contact op met de instanties/organisaties die wettelijk kunnen optreden. Dat kan de politie zijn, een woningbouwvereniging of maatschappelijk werk. U krijgt altijd een reactie over wat er met uw melding gebeurt. Wacht niet te lang met een melding, dan kan er zo snel mogelijk worden ingegrepen.

Overlast vliegverkeer

Wijdemeren ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van luchthaven Schiphol. Heeft u een vraag over het vliegverkeer rondom Schiphol of wilt u een melding doen van lawaai of ander overlast? Dat kan via het Bewonersaanspreekpunt Vliegverkeer (BAS). Veel dichterbij ligt de luchthaven Hilversum.

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.