Vanaf 18 april 2019 is het voor leveranciers van de gemeente Wijdemeren mogelijk om elektronische facturen (e-facturen) te sturen.

Wat is e-factureren?

E-factureren is een veilige en efficiënte manier van facturen met een minimale kans op fouten. Met e-factureren wordt uw e-factuur (digitaal XML-bestand) rechtstreeks vanuit uw administratief systeem naar het administratief systeem van de gemeente Wijdemeren verstuurd. Een e-mail met pdf-factuur als bijlage is geen e-factuur.

Aansluiten op het Simplerinvoicing netwerk

Door aan te sluiten op het Simplerinvoicing netwerk, kunt u e-facturen sturen naar alle aangesloten organisaties. Simplerinvoicing is een netwerk van financiële software leveranciers en dienstverleners met koppelingen tussen verzenders en ontvangers van e-facturen. Via dit netwerk kunnen ook andere overheidsorganisaties en het bedrijfsleven bereikt worden.

Waarom e-factureren?

Ieder jaar versturen bedrijven binnen Nederland zo’n 12 miljoen facturen aan de overheid. Handmatige verwerking van facturen via post of e-mail kost veel tijd en geld en geeft kans op fouten. Alle leveranciers kunnen e-facturen sturen, ook de kleinere die enkele keren per jaar aan de gemeente factureert. De beste manier is voor elke leverancier verschillend.

Voordelen van e-factureren

  • Gemak: de verwerking verloopt automatisch
  • Snellere verwerking: de papierstroom blijft achterwege
  • Nauwkeuriger: geen fouten door handmatige verwerking
  • Goedkoper: geen print- en portokosten

Hoe stuur ik een e-factuur naar de gemeente Wijdemeren?

U kunt een e-factuur op verschillende manieren naar de gemeente Wijdemeren sturen. Dat kan geautomatiseerd vanuit uw eigen (boekhoud)softwarepakket via het netwerk van Simplerinvoicing of handmatig via factuurportalen binnen het Simplerinvoicing netwerk.

In het netwerk van Simplerinvoicing kunt u de Gemeente Wijdemeren vinden via het organisatie-identificatienummer (ION) 00000001810115013000.

E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket

Met de meeste boekhoud- en facturatiesoftware die in Nederland verkrijgbaar is, kunt u e-factureren. Controleer of uw ICT-leverancier of -dienstverlener hiervoor op dit moment samenwerkt met Simplerinvoicing om te kunnen e-factureren.

E-factureren via online portalen

Gebruikt u geen (boekhoud)softwarepakket en/of verstuurt u maar weinig facturen?

Dan is het handmatig invoeren van facturen via een online portaal van een dienstverlener binnen het Simplerinvoicing providers netwerk een mogelijkheid. Deze dienstverleners creëren voor u een e-factuur en leveren die af bij de gemeente Wijdemeren.