Gemeente Wijdemeren - Steunmaatregelen voor ondernemers

De effecten van het coronavirus zijn ongekend. De maatregelen die zijn getroffen om het virus te bestrijden hebben veel bedrijven geraakt, ook in Wijdemeren. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en bieden ondersteuning waar mogelijk.

Als gemeente willen we voor u klaarstaan. Dus heeft u vragen, maakt u zich zorgen over de situatie, heeft u ergens hulp bij nodig of een geweldig idee waarmee u als Wijdemeerse ondernemer(s) deze crisis kunt overleven? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken. We kunnen dan samen kijken naar een maatwerkoplossing.

Overzicht steunmaatregelen

Het kabinet heeft in maart 2020 het eerste pakket van financiële steunmaatregelen gepresenteerd. In mei is besloten de regelingen – in aangepaste vorm- te verlengen tot oktober 2020. Hier vindt u een overzicht van alle overheidsregelingen voor getroffen ondernemers. 

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

Zelfstandig ondernemers kunnen ondersteuning aanvragen voor hun levensonderhoud, de TOZO uitkering. Ook biedt TOZO de mogelijkheid om bedrijfskrediet af te sluiten via de gemeente. Het zelfstandigenloket in Hilversum voert deze regeling uit voor de regio Gooi en Vechtstreek, dus aanvragen gaat via de gemeente Hilversum. De link naar het aanvraagformulier vindt u hier: https://www.hilversum.nl/Home/Corona_COVID_19_in_Hilversum/Tozo

Nieuwe regeling miv 30 juni: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

MKB-ondernemers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermisbranche, podia en theaters krijgen - bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) - een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van Economische zaken om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving (minimaal 30 %) een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van € 50.000 voor de komende 4 maanden.

De TVL is het vervolg op de TOGS regeling (Tegemoetkoming Getroffen Sectoren). Aanvragen voor de TVL kunnen worden ingediend bij de RVO.

Coachingsmogelijkheden

Door corona moet u misschien grote aanpassingen doen in uw bedrijfsvoering, of dreigt uw bedrijf failliet te gaan. Naast financiële hulp biedt de overheid ook gratis professionele coaching aan. Hiervoor kunt u terecht bij Stichting Ondernemersklankbord 
Ook bij het URECA (ondernemersnetwerk van Economic Board Utrecht) kunnen Gooise ondernemers gratis terecht voor hulpvragen

Contact

Als gemeente staan wij graag voor u klaar in deze moeilijke tijd. Heeft u vragen over de 1,5 meter maatregelen, heeft u ergens hulp bij nodig of een geweldig idee waar u met ons over wilt praten? Schroom dan niet om contact te zoeken. 

We zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 035 of via: 

Met vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en het bedrijfskrediet kunt u rechtstreeks contact opnemen met het zelfstandigenloket in Hilversum. Zij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (035) 62 92 956,

Verdere informatie