Gemeente Wijdemeren - Digna Blauwendraat

Ik ben Digna, medewerker Sociaal Wijkteam met als specialisme Zorg & Welzijn.

Digna Blauwendraat

Kom weer in uw kracht staan

Soms kunnen er dingen gebeuren in uw leven waardoor problemen ontstaan. Bijvoorbeeld door een beperking of een (chronische) ziekte. Ik ga in gesprek met u over financiën, wonen, lichamelijke en geestelijke gezondheid, verslaving, huiselijke relatie, gezin, netwerk en relaties.

Kunt u op meer van deze gebieden hulp gebruiken? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 14035 of het contactformulier. Uitgangspunt van een gesprek is altijd dat u weer regie krijgt over uw leven. Kom weer in uw kracht staan!

Werken op vrijwillige basis

Het komt voor dat netwerkpartners, bezorgde familieleden of buren contact opnemen met ons. Dat kan nooit anoniem. U heeft altijd het recht om te weten wie u heeft aangemeld! Wij vragen altijd aan u of u daar vanaf weet. U bepaalt zelf of u in gesprek wilt met ons. Wij werken op vrijwillige basis.

Ondersteuning mensen met een beperking

Ik heb veel ervaring als onafhankelijk cliëntondersteuner voor mensen met een beperking. Zoals een licht verstandelijke beperking, visuele beperking, autisme en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het leven kan enorm veranderen als je een beperking krijgt door een ongeluk of ziekte. Ik zoek altijd samen naar passende mogelijkheden.

Hersenziekte of -letsel

Een voorbeeld is NAH: alles wat ooit vanzelfsprekend was is dat niet meer. Deze beperking is niet zichtbaar voor de omgeving, maar is wel een grote handicap. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op www.hersenletsel-uitleg.nl

Ook Alzheimer is een hersenziekte en heeft veel impact. Op www.hersenstichting.nl leest u daar meer over.

Leven met een beperking

Ook kan het leven moeilijk zijn door een (lichamelijke) beperking die u al uw hele leven heeft, zoals autisme of moeilijk kunnen leren. Als u moeilijk lerend bent is de huidige maatschappij best ingewikkeld! Kijk eens op www.kennispleingehandicaptensector.nl. Hier vindt u informatie over beperkingen; hoe deze te herkennen en hoe ermee om te gaan.

Samenwerking met andere organisaties

Het Sociaal Wijkteam werkt altijd samen met andere netwerkpartners, zoals Versa, MEE, GGZ, verslavingszorg, woningbouwcorporaties en de Kredietbank. Organisaties waarvoor u een beschikking nodig heeft kennen wij ook. Dat zijn specifieke organisaties die zich richten op begeleiding en ondersteuning. We zijn verder goed op de hoogte van allerlei buurtinitiatieven die u misschien kunnen helpen.

Samen kunnen we veel voor u betekenen. Meer weten? Ook al is uw vraag klein: neem contact met ons op.