Achter de Nieuw-Loosdrechtsedijk 73-87 in Loosdrecht wordt op dit moment een kleine woonwijk ontwikkeld door JeeGee Vastgoed. Zij doen dit in samenwerking met H&E architecten uit Hilversum.

Het Achtererf

Het Achtererf bestaat uit 36 woningen, waarvan 18 grondgebonden woningen in de vrije sector en 18 appartementen. De appartementen zullen worden verhuurd door woningbouwcorporatie Vecht en Omstreken.

Verkeer en parkeren

De woonwijk is bereikbaar via de Tjalk. Daardoor komt er geen extra autoverkeer in de buurt. Er komen meer fiets- en voetpaden.

Er zijn in totaal 52 nieuwe parkeerplaatsen nodig. Er worden  62 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan 24 op het erf van de woningen en 38 in het openbare gebied. Twee van deze openbare parkeerplaatsen krijgen een oplaadpunt voor elektrische auto's.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan staan de plannen die de gemeente heeft voor een gebied. Voor de bouw van Het Achtererf is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Op 15 februari stemde de gemeenteraad van Wijdemeren in met het nieuwe bestemmingsplan.

Interesse in een woning

De woningen worden via de ontwikkelaar verkocht. Op de website van de ontwikkelaar kunt u onder ‘contact’ uw interesse voor de woningen doorgeven. De appartementen worden verhuurd via woningstichting Vecht en Omstreken. Hiervoor kunt u zich op een later moment inschrijven via Woningnet. Voor meer informatie over de appartementen kunt u contact opnemen met Woningstichting Vecht en Omstreken.

Communicatie

Voor meer informatie over Het Achtererf kunt u terecht op de website van de ontwikkelaar. Via deze website kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar voor vragen of verzoeken over het plan.

Planning

Het is de bedoeling om met de bouw te starten in 2025.  In 2026 denken we dat de eerste bewoners kunnen verhuizen naar hun nieuwe woningen.

Meer informatie

15 februari 2024: Gemeenteraad vaststelling bestemmingsplan