Vraagt u een subsidie of een vergunningen aan? Of doet u mee aan een gemeentelijke aanbesteding? Dan kan de gemeente een Bibob-onderzoek doen.

Deze Wet bevordering integriteit beoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob) is bedoeld om te voorkomen dat bedrijven gebruikt worden als dekmantel voor criminele activiteiten. De gemeente kan kiezen voor een Bibob-onderzoek bij de aanvraag van:

  • Drank- en horecavergunning
  • Exploitatie seksinrichting
  • Bouwvergunning
  • Omgevingsvergunning milieu
  • Subsidie
  • Inschrijving aanbesteding

Bibob-onderzoek

De gemeente kan ook lopende vergunningen, subsidies of aanbestedingen intrekken of vastgoedtransacties ontbinden als het gevaar bestaat dat uw bedrijf wordt gebruikt voor criminele activiteiten.

Zie ook onze beleidsregels Wet Bibob 2021.

Bibob-vragenformulieren

Gaat de gemeente een Bibob-onderzoek doen? Dan krijgt u hiervan bericht en is het nodig om een vragenformulier in te vullen. U hoort van de gemeente welk formulier u nodig heeft. Lees eventueel de uitleg voor de formulieren horeca- en drankvergunning door.

Landelijk Bureau Bibob

Heeft de gemeente na het eigen onderzoek nog twijfels? Dan kunnen wij het Landelijk Bureau Bibob vragen om een advies uit te brengen. Wij informeren u hierover.

Vragen over Bibob

Heeft u vragen of hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met de gemeente via onderstaand contactformulier.

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.