Gemeente Wijdemeren - Bibobtoets

De gemeente Wijdemeren wil voorkomen dat zij -onbewust- meewerkt met burgers en ondernemers die illegaal verkregen geld willen investeren in de gemeente en/of onder de vergunning van de gemeente illegale activiteiten wil ondernemen.

De gemeente kan met behulp van de wet Bevordering Integriteit Beoordelingen door het Openbaar Bestuur (Bibob) onderzoeken hoe de onderneming aan zijn geld is gekomen. De aanvrager vult een uitgebreide vragenlijst in. Als er aanleiding toe is, doet de gemeente verder onderzoek.

Aandachtsgebieden

De wet Bibob is in Wijdemeren primair van toepassing op de volgende hoofdgebieden:

Onderzoek achteraf

Daarnaast heeft de gemeente de mogelijkheid om vergunningen, subsidies en/ of aanbestedingen achteraf in te trekken indien er een ´ernstig gevaar´ bestaat dat de vergunning/beschikking mede gebruikt wordt om strafbare feiten te plegen en/of zwart geld wit te wassen. De gemeente kan achteraf een begunstigde verzoeken een Bibob-vragenlijst in te vullen.

Zie ook

Meer weten?

Heeft u vragen over Bibob-vragenlijst of over de wet Bibob? Neemt u dan contact op met ons cluster Publieke Veiligheid via emailadres Bibob@wijdemeren.nl. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen. 

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.