Maar liefst 717 inwoners deden in april mee aan de peiling over een aardgasvrije toekomst. Op woensdag 26 mei praten we u tijdens een digitale informatieavond bij over de resultaten van de bewonerspeiling en over de stappen die u nu al kunt zetten om energie te besparen.

Wethouder Boermans: “De uitkomsten van de peiling laten duidelijk zien dat er nog veel onzekerheid leeft over hoe en tegen welke kosten we van het aardgas afgaan. Deze zorgen zijn heel begrijpelijk. Ik vind het daarom belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om zich goed te laten informeren, eigen keuzes te maken en een eigen tempo te bepalen. Een aanzienlijk deel van de deelnemers is kritisch, maar wil kleinschalig de eerste stappen zetten richting een aardgasvrije toekomst. Dat is mooi om te zien.” 

Tips & tricks

Tijdens de bewonersbijeenkomst nemen we u mee in de plannen om in 30 jaar aardgasvrij te worden. Onze partners van de Energiecoöperatie Wijdemeren, informeren u over de stappen die u nu al kunt zetten richting een energiezuinige woning. Dat is goed voor de portemonnee en zorgt er op termijn voor dat er ook minder energie opgewekt hoeft te worden. Maar we horen ook graag wat u belangrijk vindt in de overstap naar groene energie. Tijdens het tweede deel van de avond gaan we hierover in kleine groepen met elkaar in gesprek.

Aanmelden

De informatieavond op woensdag 26 mei duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is vanuit huis te volgen. 

Aanmelden