Gemeente Wijdemeren - Bibian Mentel Playground

Eind juni/begin juli opent de eerste Bibian Mentel Playground van Nederland op sportpark Loosdrecht. De playground wordt een plek waar alle kinderen, met en zonder lichamelijke uitdaging, samen kunnen spelen. Het middelpunt van de sport- en speelplek is een pumptrack, een baan waarover je kan crossen met bijvoorbeeld een crossfiets, skateboard, step of rolstoel. Naast de pumptrack komt er een rolstoelparcours en 5 speeltoestellen.

Locatie

Op de kaart staat de Bibian Mentel Playground met rood aangegeven. Ongeveer 55 procent van het veld wordt gebruikt voor de playground. De groene lijn geeft de fietsroute aan.

Achtergrond

In 2019 zijn de Loosdrechtse jongens Ty en Jazz een inwonersinitiatief gestart om een pumptrack in Loosdrecht te brengen. Zij haalden met hun actie ruim 600 handtekeningen op. Ook Bibian Mentel, ereburger van Loosdrecht en meervoudig paralympisch kampioen, las over het idee van de jongens en was direct enthousiast. Met haar Mentelity Foundation sloot ze zich aan bij het initiatief. Bibian overleed op 29 maart 2021. De Mentelity Foundation wil haar droom voortzetten en iedereen de mogelijkheid geven het beste uit zichzelf te halen.

Werkzaamheden

Begin mei starten we met de bouw van de playground. Dit zal 6 tot 8 weken duren (bij slecht weer kan dit langer duren). De opening van de Bibian Mentel Playground is eind juni/begin juli. U zult weinig tot geen last hebben van de bouw. Alleen van het asfalteren en aftrillen van de pumptrack zou u een beetje overlast kunnen ervaren.

Bijzondere samenwerking

Om de Bibian Mentel Playground mogelijk te maken hebben de gemeente Hilversum en de gemeente Wijdemeren samengewerkt met de Mentelity Foundation en de initiatiefnemers. Hier zijn wij bijzonder trots op en blij mee. Wij hopen dat heel veel kinderen en volwassenen gaan genieten van deze bijzondere plek in Loosdrecht.

Meer informatie