Wist u dat buitenboordmotoren een makkelijk en populair doelwit zijn voor dieven? Vooral kleine motoren van ongeveer 8 pk worden met grote regelmaat uit jachthavens en privéhaventjes gestolen. Deze zijn namelijk makkelijk op te tillen en mee te nemen.

De gemeente en politie hebben inmiddels maatregelen genomen, zoals extra surveillance in de avonduren. Ook zetten we in op de opsporing van gestolen motoren en verdachten.

Wat kunt u doen?

Zorg er voor dat uw boot op een veilige plek ligt. Dit is een plek waar voldoende licht en toezicht is en waar eventueel beveiligingscamera’s hangen. In de winter kunt u het beste gebruikmaken van een stalling voor uw boot.

Motor toch gestolen?

Wordt uw buitenboordmotor toch gestolen? Doe dan altijd aangifte van diefstal. De juiste gegevens van de motor zijn erg belangrijk om hem weer terug te kunnen vinden. U kunt hiervoor gebruikmaken van de registratiekaart pleziervaartuig van het verzekeringsbureau voertuigcriminaliteit (VbV). Bewaar de ingevulde kaart, met een foto van de motor thuis bij uw papieren.

Registratiekaart

Registratiekaart pleziervaartuig