Gemeente Wijdemeren - Kunst & cultuurweek Wijdemeren

Op zaterdag 28 september is het zo ver. De kunst- en cultuurweek Wijdemeren gaat van start. Een week vol (klassieke) muziek, dans, DJ’s, kunst en toneel. Voor jong en oud!

x

Zaterdag 28 september

Jeugdfestival KECK
We trappen de week af met een knal! Jeugdmuziekfestival KECK (kunst en cultuur Kortenhoef) heeft een open podium waar alle jongeren uit Wijdemeren hun talenten kunnen showen. Dus zing jij de sterren van de hemel? Kun je goed dansen, acteren of speel je een muziekinstrument? Dan zijn we op zoek naar jou! Een jury zal alle optredens tijdens het muziekfestival bekijken. De beste show wint een prijs. En niet zomaar een prijs… een cheque van 200 euro om bijvoorbeeld extra muziek-, dans- of zanglessen te nemen. Aanmelden voor vrijdag 27 september.

Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Locatie: De Kwakel 41, Kortenhoef
Aanmeldformulier

Workshops jeugdfestival KECK

Of wat denk je van een leuke gratis workshop?  Kom langs om meer te leren over:

 

DJ’en

Droom jij erover om plaatjes te draaien op de vetste feesten en festivals. Kom dan kijken bij de workshop DJ'en en wie weet wordt jij Nederlands jongste topdj!

Djembé

Stoer zijn ze he... die grote houten trommels. Benieuwd hoe je hier muziek mee maakt? Kom langs om het te leren.

Graffiti spuiten

Altijd al eens graffiti willen spuiten? Dat kan op het KECK-festival!

(rug)tassen pimpen

Maak je oude rugtas nog mooier met je eigen creaties.

Face painting

Op elk festival zie je het wel voorbij komen, gezichtsschilderingen. Van een paar lijnen tot ware kunstwerken. Leer in deze workshop hoe je dit zelf kunt doen.

Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Locatie: De Kwakel 41, Kortenhoef

Zondag 29 september

Concert Kasteel-Museum Sypesteyn
Wonderfeel en Groovin’ Little Big Band
Twee muzikale optredens in de prachtige tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn. Deze middag biedt klassieke muziek aan op een toegankelijk manier, uitgevoerd door het Belinfante Strijkkwartet. Na een korte pauze klinken de zachte jazztonen van de lokale Groovin’ Little Big Band. De toegang is gratis. Er is beperkt plek, dus meld u snel aan! U kunt na het concert tegen eigen kosten een rondleiding volgen in het kasteel.

Tijd:13:30 – 16:00 uur
Locatie: Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht
Aanmeldformulier

Meezingen met DSO: Ja Zuster, Nee Zuster
Onder leiding van de toneelvereniging DSO kunnen bewoners en omwonenden van Veenstaete meezingen met de liedjes uit de wereldberoemde musical Ja Zuster, Nee Zuster.

Tijd: 14:30 – 15:15 uur
Locatie: Oudergaarde 1-219, 1241 AX Kortenhoef

Maandag 30 september

Open repetitie toneelvereniging DSO
Altijd al benieuwd hoe toneelrepetities er in het echt aan toe gaan en of het ook iets voor u zou kunnen zijn? Grijp dan nu deze kans. Toneelvereniging DSO is druk bezig met repeteren voor de uitvoering van de musical Ja Zuster, Nee Zuster en u kunt een kijkje komen nemen! 

Tijd: 19:45 – 22:30 uur
Locatie:Cultreel Centrum De Blinker, Parklaan 4, Kortenhoef

Vrijdag 4 oktober

Tekenworkshop Wilma Hagen

Bewoners van verzorgingshuis de Kuijer in Nederhorst den Berg kunnen meedoen met een tekenworkshop van Wilma Hagen. “Samen kleuren en tekenen is rustgevend. U vergeet de dingen om u heen eventjes. Tegelijkertijd is het ook erg inspirerend. U leert veel van elkaar en leert anders kijken naar de wereld om u heen.”

Tijd: 14.30 – 15.45 uur
Locatie: De Kuijer, Jozef Israëlslaan 2, Nederhorst Den Berg

Lezing en rondleiding kunst in het gemeentehuis
We sluiten de week af met lezing door de historische kring Loosdrecht over de beroemde kunstschilder Dirk Smorenberg. De lezing vindt plaats in het gemeentehuis. Waarom daar? In het gemeentehuis hangt een grote en bijzondere kunstcollectie. De aansluitende rondleiding door stichting kunstbezit ‘s-Graveland is een aanrader! We sluiten de avond af met een borrel.

Tijd: 19:30 (inloop) – 22:00 uur
Locatie: gemeentehuis Wijdemeren, Rading 1, Loosdrecht
Aanmeldformulier